Många människor drömmer om att bli entreprenör: att få styra över sina egna timmar och skapa något för att sedan se det växa. Men det är många som bara låter drömmarna bli drömmar för att de tror att det är svårt. Det är det inte.

1653500-man-s-mind-with-jigsaw-puzzleDet första man måste komma underfund med är att det faktiskt inte alls är så svårt att starta eget som man kan tro. Det handlar inte ens om att man måste ha en vattentät plan och en superbra affärsidé. Vad det handlar om är att ha en dröm och vilja samt att veta var man ska finna hjälpen för att komma igång.

Tips för att komma igång

Med en företagsmail, bra trycksaker för att lämna efter sig samt om allt är okej från Skatteverket är det bara att tuta och köra. Det är inte svårare än så. Det enda du behöver göra sen för att få företaget att rulla och bli som du alltid tänkt dig är att tro på dig själv och din idé.

  • För mycket planering, du kommer ej i gång.
  • Du har en ospecificerad målgrupp.
  • Du glömmer sälja idén.
  • Du vågar inte ta risker.

Detta var fyra punkter på faror du bör undvika, tips som du kan läsa mer om på Dn.se. För det finns mängder av bra tips och råd om du söker runt. På sajten Verksamt.se får du otroligt mycket hjälp och det anordnas även kurser så du får grunderna i hur du ska sköta ditt företag på rätt sätt.