Det finns en hel del entreprenörer i landet som bara väntar på att just deras affärsidé ska slå igenom riktigt ordentligt och dessa är alltid människor att inspireras av när man vill starta eget – men vill du satsa på ett säkert kort är det en e-handel du ska satsa på.

Vill du bli e-handlare finns det en hel del saker att tänka på, men först och främst ska du lägga en sak på minnet: att starta e-handel är smart. Enligt statistiken är det online som svenskarna helst köper sina varor, eller i alla fall kollar upp butiken innan de beger sig dit för att genomföra ett köp. Likaså är det smart eftersom att e-handeln ständigt utvecklas och moderniseras. Till exempel skriver Dagens Industri om hur bland annat leveranstransportföretaget DHL nu är i färd med att placera ut hela 200 stycken automatiska leveransboxar som ska fungera som mer lättillgängliga uthämtningsställen för konsumenterna som köper sina produkter på nätet. Så om du är sugen på att ge dig in i e-handelsbranschen är en av de första prylarna du bör införskaffa dig en bra etikettskrivare så att dina kunder också kan använda sig av DHLs boxar om de vill – men tro inte att allt på nätet är en lätt match, det är hård konkurrens.

Är du inte störst, då finns du inte

Det säger Fyndiqs vd Dinesh Nayar till Veckans Affärer där han bland annat berättar om butikens affärsmodell och hur man planerar att växa de närmaste åren. Dessutom delar han med sig av sina bästa tips till den som vill starta en e-handel eller annat företag. Vad han bland annat säger är att man strunta i att starta verksamhet med polarna eftersom att det ofta inte funkar i slutänden, satsa på fler kanaler än en samtidigt, inte tro att man ska bli rik över en natt och slutligen satsa på att ständigt bygga upp sitt varumärke.

Här är en annan entreprenörs tips att ta vara på: