Det finns flera olika sätt att byta karriärväg på, men vissa sätt är såklart bättre än andra – därför kan det vara bra att veta hur du ska göra för att söka jobb på ett så smidigt och bra sätt som möjligt.

Att vara sugen på att börja söka lediga jobb är något vi alla känner då och nu, men alla vågar inte riktigt ta risken. Varför byta från ett stabilt jobb och ge sig in i den okända och arbetsmarknaden där det dessutom är hög konkurrens om jobben? Svaret är enkelt. För att du har chans att knipa drömjobbet. Självklart förutsatt att du söker jobbet på ett snyggt sätt och byter jobb för att du verkligen vill. Något som till exempel Damernasvärld tipsar om är att man ska fråga sig själv ”vad är viktigast för mig” och sedan bena ut varför man är kvar på sitt nuvarande jobb eller varför man vill byta. Ibland är det trots allt bara vardagslunket som gör att man känner sig tillfälligt uttråkad, och ibland är det faktiskt så att man kommit till en punkt på jobbet då det är dags att söka sig vidare. Indikationer på att man är i behov av ett karriärsbyte är till exempel att man inte utvecklas som man vill på sin nuvarande arbetsplats, att man känner sig uttråkad eller att man trivs längre varken med arbetsuppgifter eller kollegor. Men som sagt, lägg på minnet att sköta det hela snyggt – och att sluta snyggt framförallt.

Sök jobb och få drömjobbet

Något att tänka på när man går från ett jobb till ett annat är att lämna sin gamla arbetsplats på ett bra sätt. Något som tidningen Chef skriver är om hur man visserligen ibland önskar att man kunde ge sin arbetsgivare fingret och säga något ogenomtänkt otrevligt, men gör för allt i världen inte det. En sådan handling kan faktiskt förstöra ditt yrkesliv och ger dig endast en kort, kort lindring. Så undvik att vara otrevlig och tacka istället för din tid och för vad du här lärt dig hos arbetsgivaren, då bränner du inga broar och företaget kommer minnas dig i positiva termer.

Söka jobb i tre steg:

  • Bena ut varför du vill sluta
  • Våga satsa på din dröm
  • Lämna förra arbetsplatsen på ett trevligt vis