Man brukar säga att första intrycket säger allt och det gäller förmodligen också på en arbetsintervju. Där har du endast en kort tid att visa vem du är och övertyga arbetsgivaren om att just du är rätt för jobbet. Det kan vara bra att förbereda sig lite innan intervjun och tänka på en del saker under intervjun så att du ger ett så gott intryck som möjligt.

4178141-business-interview

Oavsett om du blivit arbetslös eller om du inte är helt nöjd med ditt nuvarande jobb måste du gå på en arbetsintervju för att få ett nytt jobb. Du kanske känner dig väldigt säker på din sak men det kan ändå vara bra att förbereda sig lite, ifall att du till exempel skulle bli nervös. Det första du kan göra är att lära dig mer om företaget genom att läsa på deras hemsida och ta del av material som rör företaget. Sedan bör du även läsa igenom annonsen för det jobb du har sökt. Då har du koll på vad företaget söker för kompetens och personlighetsdrag. Det är inte bara de som ska få vad de letar efter, det ska även du. Tänk därför igenom vad du vill få ut av det här jobbet. På en arbetsintervju ställs många frågor. Du kan omöjligt veta exakt vad intervjuaren kommer att fråga. Men skriv ner de frågor du kan tänka dig kommer ställas och förbered några bra svar. När det kommer till kläder för arbetsintervjun beror de lite på vilken typ av jobb du söker. Vad tror du passar på arbetsplatsen? Försök ta på dig kläder som du trivs i.

Det är även en del saker som du behöver ta med dig till anställningsintervjun. Ofta har arbetsgivaren redan skrivit ut CV, intyg och betyg men för säkerhetsskull kan sådana handlingar vara bra att ta med sig. Ta även med dig en lista på frågor som du vill ställa till arbetsgivaren.