Det är absolut inte optimalt, men det händer, du och din arbetsgivare är oense om något. Det finns tyvärr en del saker som man kan bli oense om med sin arbetsgivare, allt från arbetssätt till lön. Lönefrågor är svåra att hantera då det ofta är ett känsligt ämne, medan arbetssättet kan ha varit med försvarbar. När en arbetsgivare krånglar med lönen så är det alltid en god idé att ta hjälp från sitt tillhörande fackförbund. Risken om man skulle välja att ta striden själv är att man inte får rätten på sin sida.

anställd får utskällning

När man väljer att ta striden med företaget man tidigare jobbat med så kan det vara för många olika saker som skett. Det kan ha varit en felaktig uppsägning, något som är väldigt vanligt i form av fackfrågor. Det kan också ha varit utebliven eller felaktig lön som betalats ut.  Är det så att man märker att lönen inte stämmer eller att det helt enkelt uteblir så är det svårt att ta upp det själv med sin chef. Det kan gå bra, men i vissa fall har det krävts en tredje part som utreder och medlar med arbetsgivaren. I sådana fall händer det ofta att utbetalningen uteblir helt och istället läggs pengar på rättsliga kostnader för båda parterna. Arbetsgivaren blir ofta mer angelägen att inte betala när denne ställs inför rätta, då kan det vara läge att ta ett lån från http://www.loanit.se medan man väntar,  det värsta är att få betalningsanmärkningar för något som man inte kan rå för.

Var saklig och samla fakta

Vet du om att du har jobbat ett ex antal timmar med bara fått lön för mindre så är det viktigt att kunna uppvisa att du har jobbat. Beroende på olika jobb så visar man det på olika sätt och ett är att man eventuellt loggar in och ur systemet på jobbet. Ett annat sätt är genom att be sina kollegor intyga att de varit med dig under passat och kan intyga att du faktiskt var på plats. Det är lätt att det går överstyr med känslorna när man känner sig misstrodd och inte får den lön man förtjänar, håll dig lugn och var saklig, det vinner du på!