Robotar kommer på tal allt mer i samhället och ersätter allt fler jobb. De automatiska jobbet kommer även bli fler och inte bara stanna vid de löpande banden. Så frågan som många ställer sig är – kommer roboten ta mitt jobb?

921221-future-droidMänniskan strävar efter att bli bättre och smartare. Frågan är om det är så smart i det långa loppet, om det kommer resultera att vi blir omkullsprungna av robotarna som inte bara tar våra jobb utan även våra liv och kastar om hierarkin. Vi har i tidigare artikel skrivit om hur man ska välja sin framtid och vad man bör satsa på. Och kanske är det så man ska tänka, oavsett robotarnas frammarsch eller inte.

Fler yrken går att automatisera

Metro.se lyfter upp att nu verkar det som att allt fler jobb går att automatisera. Detta efter en undersökning från Universitetet i Oxford. BBC har sedan tagit del av den studien och omvandlat den till en databas där man kan söka på ett yrke för att sedan se dess utsikter för framtiden. Med andra ord: så man ska kunna försäkra sig om att det inte kommer att vara någon robot som tar ens jobb längre fram. Ska man vara på den säkra sidan så ska man välja att studera till psykolog där sannolikheten är nästintill obefintlig att en robot ska ta över. Som sjuksköterska eller försäljare i fackhandeln så är sannolikheten att en robot kommer kunna ta jobbet 56 & och hela 95 % som butikspersonal. Skrämmande, men vi har tid att sadla om. Dock kan man nu fundera på hur löneutvecklingen är butikspersonalen när man vet att en robot skulle kunna ta över om några år. Men, kanske är det bst att leva i nuet och inte oroa sig så mycket.