Du har säkrat upp dig för att skapa en ny karriär för dig och det är dags att byta jobb. Det första man måste göra är att sätta igång med söket på riktigt men också lösa allting med den gamla arbetsgivaren. Ibland händer det som inte får hända, man säger upp sig och får inte börja på det nya stället på en gång. Det blir en månads förskjutning och eftersom du sagt upp dig på förra jobbet så har du tre månaders karens. Så vad gör man då?

en hög med svenska pengar

Visst är det härligt att starta ett nytt kapitel i livet och att ha ett nytt jobb på G. Men ibland händer det som många gruvar sig för och plötsligt blir man inte anställd på en gång utan måste vänta en månad eller två innan man kan få börja sin nya karriär. Det som händer då är att trots att man är med i A-kassan och betalat sin fackavgift så är det tre månaders karens för den som sagt upp sig. Så vad gör man då utan inkomst men med ett stort behov av att betala räkningarna och hyran. Man kan alltid ha sparat undan ifrån förra jobbat. Men det är långt ifrån alla som har sparat undan så att det räcker för två hyror och mat för två månader. Dessutom är det många som har en familj och har fler utgifter än så.

Att lösa en mindre ekonomisk kris

Vet man om att det snart är dags att börja dra in pengar så vill man helst inte ta från sparandet, gå till socialen eller tigga från föräldrarna. Det är en orättvis situation som skapar mycket problem för den som faktiskt kan gå i godo för att de tjänar pengar och gör nytta. Då finns det några saker som man faktiskt kan göra.

  • Att ta ett sms lån för att fylla ut mindre hål är något som inte bör påverka din framtida ekonomi. Här handlar det om att ha en månad där man behöver extra stöd men att man kan betala tillbaka redan nästa månad. På så vis är det smidigare än att använda upp sina sparade pengar eller tvingas sälja något stort(Sociala myndigheter ber ofta personer att använda upp sin sparade bufferts innan de får ekonomisk hjälp)
  • Ha en miniloppis, det är ett bra sätt att bli av, med saker som man tänkt sälja för länge sen. Dessutom har man tid över för att faktiskt anordna en loppis. Loppisen kan man ha hemma hos sig eller hyra ett bord dit där kommer många besökare. Det är lite upp till var och en.
  • För att få loss extra pengar så var noggrann med att få ut all semesterersättning och se till att allt är i sin ordning på det förra jobbet. Glöm inte att lämna in tilläggskvitton som du missat eller liknande.

Det finns knep för de flesta och att ta ett snabblån eller smslån är i stort sätt bara en hjälp på vägen mot en förbättrad ekonomi. Ansök nu och betala räkningarna i tid, det blir en högre kostnad  om man låter dessa gå till inkasso.